HOME ask DASH FOLLOW

July 29, 2011

Bala dan Ramadan


Hi korang , hmm, July da nak habiss , Ogos a menyusul = =" . Ramadan pun dah nk kaming-kaming ! Hmm , so borink ! Tak dapat makan lagi . Tak dapat sukan = =" . NO !! Tapi tak pe , itukan rukun islam .Ko nak jadi murtat . haish lempanG kang ! Okk , ni nak cita pasal pagi tadi . LOL . Banyak perkara yang berlaku . 


Pagi tadi memang . Ops sory , spelling error . Petang * . Firstly pasal chemistry ke ? LOL . Ptengah hari tadi , aku ngan Liza keluar nak beli ice-blend . Yummy! Pastu ternampak shazwan aka mamat BALA ! Pastu kitorang pun menghina mencemuh . ohoh belum sampai tahap mencarut lagi tu ! Pastu da beli ice-blend , kitorang ke kantin . Semangat ~! Pastu , kitorang borak-borak , aku dengan khusyuknya minum ice-blend . Tetibe .... Ada satu bende bulat termasuk dalam mulut. Grr!~ MAkcik tu ada taruk mende tu . So , aku cuba nak gigit . Tapi , malangnya nasibku ini . Tak boleh GIGIT . Aku un mintak Liza tisu . Pastu kat meja tu ada pulak paku . LOL . Liza asyik terkena je . Ish-3 . Pastu dah habis ice-blend apa semua . Kitorang pun CHAW ! Nabilah pegi solat , kitorang tak sbb takbleh ! ;) . Pastu Liza tanya . Nak pegi mana ? Aku jawap lerr , Jom tawaf 1 sekolah ! :) ! Pastu dua-dua setuju . Teruslah . jalan . Kt depan bilik guru aku jumpa budak laki (hantu biru) What ?? BALA ! Tapi Liza kata itu chemistry wey . Urgh , itu bala bukan chemistry = =" . Pastu , kitorang gi dewan balik. Nabilah pun da siap solat . Yeay ! Dia kata kt Liza macam biasa lah , hantar kunci . Liza punkata Yeay ! diorang nak lalu kantin , but aku tak mau , sebab takut hantu biru ada situ . Pastu lalu lah pentadbiran . da happy go lucky ni . Tetibe ada pulak mangkuk tingkat(hantu biru) kat port orang india . ( tempat tu biasa org india duduk , tapi hari ni ) Haishh , pastu nasib aku baik .da tak bertembung . Hmm , btw , liza itu bala ye bukan chemistry !Aku cite kat Aqilah . Dia kata , ok lah tu , itulah chemistry , LOL ! Pastu , masuk kelas apa semua , tetibe cikgu seni kitorang mengamuk . (menelan airliur) Dia kata :
KALAU TAK SIAP SAMPAI KONTRA JANGAN REHAT
Hmm , so , tadi kitorang tak rehat isk-3 ~! Bala-bala .! Pastu , tadi buku SENI liza hilang . What ? Diorang kata Jay curi . Siap Sumpah-mumpah lagi .LOL .  Liza dah bengang tahap anjing gaban da. Pastu , ada sorang budak perempuan kelas aku . Budak ni memang perasaan tahap keling da ! dia kata budak yg bernama asyraf adham suka kat dia . LOL , jgn perasan loh . Budak tu dah kapel and awek dia 1 juta kali ganda lebih CUN daripada ko ! pastu , kawan dia ni cam nak bekap dia . Dia kata Mawar tu tak cantik lah . Pastu aku dengan selamber nya aku kata . Habis kawan ko tu cantik sangat ah . Dahlah ketotz ! 


Dia tu tak sedar diri lah . Ish-3 . Pastu last one , waktu balik Liza look Sad . Y ? y? Aku kata share-share lah sikit . Rupanya buku dia still tak jumpa .  Tulerhh , jangan kasi adam ngan Zarfan . diorang tu makhluk perosak ! So , panjang lebarnya aku tulis ari ni .
Kesimpulannya , hari ni memang bala ! Sebab kitorang ejek shazwan . Sory wey ! Aku bukan sengaja do !
Nanti kitorang tak ejek ko dah .
-OK , CHAW DULU-


1 comment:

Liza said...

haha . hantu biru XD Jay vs Adam = ? Sape winner ? *drum roll* Liza (: