HOME ask DASH FOLLOW

June 23, 2011

Tip : Ingin blog yang cantik , menarik dan tertarik ?

Korang , gunalah lah tip sebaik mugkin :D

1. Background
Better letak backgroung polka dot yang tak memeningkan kepala orang . Jangan lah guna background yang animated . bikin hangiin aku je . :) ikut yea .

2. Lagu ?
Ok fine , lagu boleh letak , Tapi , kalau blog tu Tutorial berlambak-lambak . Better tak payah . Haha , and nak letak lagu , jangan tak de button pause lak . Karang lagu rock kapak tak ada lak button pause . Dengan hati yang ceria , reader akan tekan buttuon [x]

3. Ejaan .
Ini yang paling aku hangiin .! Nak wat post un , tegok lah ejaan nye .. e.g :-

qQ belqsqh kqw kqrqng bqru tqw
Aku sukeww matan minyak masaq !
lantak aq lohh , blog aq tuww ! butan kaw punye laawhh !
Kalau orang korea ke endon ke baca blog korang ,, tak ke terbelit lidah mereka ? lidah aku pon dah terbelit dah .

4. Luahkan perasaan (cinta,marah/geram, dll)
Ok , luahkan perasaan ? haha ! Korang tak yah lah nak cita pasal korang dah couple ke marah ke clash ke . Tak penting itu semua :D . e.g :-
aq sayunk dia tapy dia cinta owank lainnnn :'( *contoh*
hmm ,, blog not a diary lah .! D:

5. No right click with alert !
Waahhh ,, bende alahh ni , lagi aku bengang ! e.g :-
Jangan jadi copycat lah setan !
Weyyy,, kalau bodoh buat cara bodoh , ta yah nak copy-2 lak
hmm ,, korang ni nak tuduh diorang nak copy pulak . Mana tau diorang nak tekan Open Link In New Tab ke . seelok-eloknye korang tulislah 'FUCTION DISABLED' ni nak tuduh pulak . D:

Setakat tuh je lahh ,, bye ~! nanti aku sambung :)

2 comments:

Faiizz said...

jahatnye kau? 'setan' XDDDDDDDDDDDDDDDD

Budak Kecik ♥ said...

@ Faiizz

wtv loh !